Biljetter fås i museets kassa: 

Vuxna: 7 euro.
Barn (över 10 år): 3 euro.
Vi accepterar Museikortet.


Priser för bokade visningar i museet

Basguidning (ca 1 h)

  

Vi tar emot bokade grupper året om. Guidningen sker i museets 2:a och 1:a våning samt ute i parken och avslutas på Knusbacka museigård. Tyvärr saknar museet hiss. 

Pris: 120 euro (0 % moms)/ grupp (10 personer eller mindre), 150 euro/grupp (25 personer). Större grupper delas in så att guiderna har max. 25 personer/grupp. Pris för större grupper: 26–35 pers. 200€, 36–50 pers. 300€. 

Rabatter: Intar en måltid på restaurang Gamla Kvarnen har gruppen rätt till 30€ rabatt. Minimumpris är 120€. 

Boka visningen per tfn (040-1526185) eller per e-post (hertonasgard(at)gmail.com). En guidning kan ställas in senast fem dagar före. Annars debiteras fullt pris.

Specialguidningar 

Parkhistorisk visning (ca 1h 15 min.)

 

Den parkhistorisk vandringen omfattar en längre rundvandring i barockparken och den engelska parken, besök i ett av lusthusen samt avslutas med ett besök i Hertonäs gårds karaktärsbyggnad. Vi stiftar bekantskap med växter och ideal, utan att förglömma praxis i hur man sköter parkmiljöer förr och idag.
Pris: 150 euro/grupp (max. 25 personer).

Filmhistoria på Hertonäs gård (ca 1h 15 min.)

Filmhistoria på Hertonäs gård omfattar nedslag i Suomi-Filmis och andra bolags spelfilmer som filmats in i Hertonäs gårds park, i karaktärsbyggnaden samt på Knusbacka museigård. Det finns en massa intressanta detaljer kvar i byggnader och miljöer samt föremål kvar här som minner om den finska filmens svartvita storhetstid.
Pris: 150 euro/grupp (max. 25 personer).

Kvinnohistoria på Hertonäs gård (ca 1h 15 min.)

Den kvinnohistoriska turen omfattar en inblick i Hertonäs gårds och Knusbacka museigårds kvinnors liv. Fokus ligger både på ståndspersoner och på kvinnor med sämre vilkor i livet från 1700-talet till början av 1900-talet. Startar i karaktärsbyggnadens 2. våning och avslutas i Knusbacka museigård.
Pris: 150 euro/grupp (max. 25 personer).

Guidningens tema, längd och omfattning kan diskuteras då den bokas enligt överenskommelse, per telefon 040-1526185 eller e-post: hertonasgard (at) gmail.com


Historiker

Hertonäs gård - från säterier till museum (S. Backman): 20 euro
Tidsresa med Svenska Odlingens Vänner (S. Backman): 10 euro
Även annan litteratur finns till salu i museibutiken. 


Postkort 

Postkort 2 euro/st 

Vårt eget thé och vår egen honung

Hertonäs gårds museums honung: 6 euro/burk 
Hertonäs gårds thé: 6 euro/påse
Thé + honung: 10 euro