Hertonäs gårds museums BLOGG

Herttoniemen kartanon museon BLOGI

Herttoniemi Manor Museum's BLOG

av / tekijä / by
Eva Ahl-Waris
(intendent, intendentti, Curator)

Foto/kuva/photo: AS 2019.

Herttoniemen kartanon museo digitalisoituu yhä enemmän vuonna 2020

20.04.2020 kl. 17:20
Elämme poikkeuksellisia aikoja ja tämä asettaa suurempia vaatimuksia tehdä muutoksia ja uusiutua. Herttoniemen kartanon museokin panostaa yhä enemmän digitaalisiin ratkaisuihin tänä vuonna. Askel oikeaan suuntaan oli jo alkuvuodesta perustaa tämä blogi. Lisäksi tulemme lisäämään näkyvyyttämme verkossa monin eri tavoin tänä vuonna. Lue lisää alla!

Museot muuttuvat yhä digitaalisimmiksi ja myös Herttoniemen kartanon museo seuraa trendiä. Mikäli emme voi olla avoinna normaalisti yleisölle, on kohdattava verkossa. Museoliiton Seinätön museo -palvelu on mahdollisuus, jota olemme tutkimassa – monet museot ovat jo mukana tässä palvelussa. Seinättömät museot ovat jokaisen älypuhelimessa ja voi saada tietoa vierailun kohteena olevasta alueesta ja sen historiasta tekstein, kuvin ja äänin. Monet museot ovat myös laajentaneet kotisivujaan digitaalisin näyttelyin.


Osa #tarinlayhty n kanssa toteuttamaamme yleisöteosta 2019-20. Kuva: EAW 2020.

Eräs onnistunut projekti meillä oli luoda taidetta ja mobiilipelin puistoomme yhteistyössä Tarinalyhdyn (#tarinalyhty) kanssa 2019-20. Samalla teos oli yleisöteos, johon osallistui monta koulua ja eri yhteistyökumppaneita Helsingissä. Toivottavasti tälle projektille saadaan jatkoa.

Loimme äskettäin Youtube-kanavan, johon aiomme lisätä videoita ja striimata ohjelmaa museolta, ja aiomme panostaa digitaalisiin näyttelyihin. Olemme siis saavutettavissa digitaalisesti vaikka näyttää siltä, että ovemme ovat muuten suljettuja. Tällä hetkellä suunnittelemme toteuttaa Helsinkipäivän ohjelman digitaalisesti ja todennäköisesti teemme samoin Taiteiden yön suhteen. Mutta, mikäli pystymme olemaan avoinna Taiteiden yönä 20.8.2020 aiomme silti striimata ohjelmamme – molempi parempi. Digitaalinen materiaali ja digitaaliset ratkaisut mahdollistavat, että museo on kaikille saavutettavampi.


#tarinlyhty n kanssa tuottamamme yleisöteoksen julisteen oikeassa alakulmassa on QR-koodi, jonka kautta pystyi pelaamaan mobiilipelia. Tarinalyhty 2019.

Mikäli suunnitelmamme toteutuvat, voimme striimata ohjelmaa ja kuvata videoita museolla, ja yhdessä yhteistyökumppanimme, Stadin puutarhurin, DOT r.f.:n ja #tarinalyhty n, kanssa Herttoniemessä. Informaatiota tästä kaikesta lisätään samoin kuin ennenkin tänne verkkosivuillemme, esittelemme asioita täällä blogissamme ja kerromme lisää Facebookissa. Toisin sanoin, palataan pian asiaan digitaalisten ratkaisujen suhteen, pysykää kuulolla!

Eva Ahl-Waris