Hertonäs gårds museums BLOGG

Herttoniemen kartanon museon BLOGI

Herttoniemi Manor Museum's BLOG

av / tekijä / by
Eva Ahl-Waris
(intendent, intendentti, Curator)

Foto/kuva/photo: AS 2019.

Covid-19 ja turvallisuus museossamme

09.06.2020 kl. 21:37
Hyvä museovieras, Herttoniemen kartanon museo on avannut sunnuntaina 7.6. ja pidetään auki sunnuntaisin 1.11.2020 asti. Covid-19 rajoittaa kuitenkin museomme käytäntöjä ja työskentelemme aktiivisesti turvallisen museokäynnin puolesta. Joitakin muutoksia ja rajoituksia on hyvä tietää. Lue lisää alla!

Museomme on jälleen auki sunnuntaisin klo 12–14 (pääsymaksu 7/3 euroa). Museon asiakasmääriä rajoitetaan kuitenkin tarvittaessa. Suosimme tilannetta, jossa kartanon päärakennuksessa on vain noin 10 vierasta/kerros. Ryhmävarauksissa ryhmän enimmäiskoko/opas on 10 henkeä. Seuraamme epidemiatilanteen kehitystä ja valtioneuvoston ohjeita ja tiedotamme mahdollisista muutoksista tarvittaessa.

Toivomme kaikkien vierailijoiden noudattavan näitä ohjeita:

-Pidetään turvavälit. Museon asiakasmäärä pidetään sellaisena, että tilassa on mahdollista pitää vähintään metrin etäisyyttä muihin ihmisiin. Näyttelyyn sopii kerrallaan noin 10 henkilöä/kerros ja on hyvä muistaa pitää noin 1,5 m etäisyyttä toisiin vieraisiin sekä oppaisiin.

-Huolehditaan käsihygieniasta. Aloita museovierailu huolellisella käsienpesulla ja käytä tarjolla olevaa käsidesiä myös vierailun aikana molemmissa kerroksissa. Vältä turhaa pintojen koskettelua.

-Vältä käteisellä maksamista – suosimme maksukorttien käyttöä.

-Museon sisätossut ovat kertakäyttöisiä ja heitetään pois heti oman käytön ja museovierailun jälkeen. Opas neuvoo tarvittaessa teitä tossujen käytön ja hävittämisen suhteen.

-Vieraillaan museossa vain terveenä. Flunssaoireisena on syytä pysyä kotona.

Toivottavasti tapaamme museossa kesällä, sydämellisesti tervetuloa!

Eva Ahl-Waris