Hertonäs gårds museums BLOGG

Herttoniemen kartanon museon BLOGI

Herttoniemi Manor Museum's BLOG

av / tekijä / by
Eva Ahl-Waris
(intendent, intendentti, Curator)

Foto/kuva/photo: AS 2019.

Eläinten yö Herttoniemen kartanolla to 20.8.2020

22.08.2020 kl. 09:40
Tänä vuonna ei järjestetty Taiteiden yötä Helsingissä covid-19 tilanteen takia. Museolla päätimme kuitenkin kehottaa yleisöä tutustumaan museoalueeseen omin neuvoin järjestämällä ”Eläinten yön”, tai oikeastaan illan, ja julkistamalla ensimmäistä eMuseo-polkuamme. Lue lisää alla!

”Eläinten yönä”, tai oikeastaan iltana (klo 17:30-19), halusimme kannustaa paikallisia kävijöitä tulemaan museoalueellemme, mutta kuitenkin ylläpitää määräykset turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta jne. Mainostimme tapahtumaa pienimuotoisesti ja paikallisesti rajoittaaksemme mahdollisten kävijöiden määrää. Tilaisuus kuului lisäksi eurooppalaisten kulttuuripäivien ohjelmaan (#EHDs).


Oppaamme Astrid Nurmivaara oli pukeutunut Helsingin pitäjän asuun Knusbackalla. Kuva: EAW 2020.

Knusbackan museotilalle oli ilmainen sisäänpääsy ja alue houkutteli noin kolmisenkymmentä kävijää, mikä oli odotettua. Mehiläistarhurimme Art Maloku kertoi mehiläisistä englanniksi. Pian on aika julkistaa hunajamme – lisää tästä aiheesta myöhemmin! Ruohikolla päärakennuksen vieressä Tarinalyhdyn taiteilijat (Herttoniemenrannan taiteilijat) vetivät pientä varjokuvatyöpajaa eläinteemalla. Kaikki pajaan osallistuvat saivat oman kynän ja paperin varjokuvaa varten – joita otettiin sitten mukaan kotiin. Tarjosimme myös käsidesiä ja steriilejä pyyhkeitä turvallisuutta takaamaan. Päärakennuksen kellarin ovella taiteilijat olivat pystyttäneet valolähteen, jolloin vierailijat voivat kokeilla varjokuviaan – jännittävää! Päärakennus oli myös auki ja houkutteli muutaman kävijän.


Oppaamme Ted Hellstén avustaa iloisesti kävijää vahtimalla koiraa, jotta kävijä pääsi kuulemaan mehiläistarhuriamme (taustalla). Kuva EAW 2020.

”Eläinten yö” yhteydessä museo julkisti ensimmäisen eMuseo-polkunsa, klikkaa tästä! Ensimmäinen polkumme käsittelee eläimiä tavalla tai toisella liittyen Herttoniemen kartanoon, ja sisältää yksitoista pistettä. Tietoa saadaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. eMuseo on kätevä ja mukava alusta, koska sinne ei tarvitse kirjautua sisään, ei tarvita luoda käyttäjätunnusta eikä ladata appia tai muuta aikaa vievää, vaan tiedon saa heti netistä älypuhelimella – tai suoraan kotona tietokoneella. eMuseo-polut kehottavat liikkumaan ulkona paikan päälle karttatoiminnon avulla, ja muutaman kävijän mukaan polkua oli kokeiltu. eMuseon käytön mahdollistaa meille Kotiseutuliitto. Tervetuloa testaamaan eMuseota ja lähetä mielellään palautetta tai oikaisuja – kiitämme kaikesta palautteesta!

Museo on avoinna huomenna, sunnuntaina 23.8.2020 klo 12-14, opastus klo 14-15 (pääsy 7 / 3 euroa). Ilmaista ohjelmaa sunnuntaina: ulkoilmajumalanpalvelus Knusbackan pihamaalla Herttoniemen seurakunnan (liturgi Outi Lantto) kanssa klo 15-16. Pidetään etäisyyttä (1-2 m) ja huolehditaan käsihygieniasta. Tervetuloa!
Eva Ahl-Waris