Hertonäs gårds museums BLOGG

Herttoniemen kartanon museon BLOGI

Herttoniemi Manor Museum's BLOG

av / tekijä / by
Eva Ahl-Waris
(intendent, intendentti, Curator)

Foto/kuva/photo: AS 2019.

Satojuhlat auringonpaisteessa 2020

15.09.2020 kl. 19:14
Sunnuntaina Herttoniemen kartanon museo järjesti ohjelmaa Knusbackan museotilalla sadonkorjuu-teemalla. Kaikkea hauskaa oli luvassa ja sääolosuhteet olivat tällä kertaa suotuisat. Lue lisää alla!

Sunnuntaina 13. syyskuuta 2020 museo järjesti ”satojuhlan” Knusbackan museotilalla, joka sijaitsee päärakennuksen pohjoispuolella Herttoniemen kartanon museoalueella. Viime vuonna juhla järjestettiin ensi kertaa, mutta sateinen sää karsi kävijämääriä. Tänä vuonna jouduimme rajaamaa markkinointi covid19-pandemian takia ja kohdistimme mainostamisen vain paikallisesti sekä sosiaalisiin medioihin. Tänä vuonna oli vapaa pääsy Knusbackan museotilalle ja tilaisuuteen osallistui noin viisikymmentä kävijää.


Värjäkiltalaisten kutoma huivi on tehty langoista, joita on värjätty kasvivärein. Kuva: EAW 2020.

Päivi koitti aurinkoisen ja Värjärikillalle tuli mahtava päivä esitellä toimintaansa sekä työnäytöksin esittää, miten lankaa voi värjätä kasveilla, sienillä sekä eri reagensseillä kuten suolalla tai etikalla.


Värjärikilta esittäytyi ja kertoi meille miten ennen vanhaan värjättiin lankoja kasvivärein. Kuva. EAW 2020.

Tarjolla oli myös kansantanssiesityksiä ja kansanmusiikkia sadonkorjuu-teemalla, joita esitti Heidi Palmu perheineen. Päivä päättyi ulkoilmajumalanpalvelukseen Herttoniemen seurakunnan kanssa.


Kirkkoherra Outi Lantto toimi ulkoilmajumalanpalveuksen liturgina Knusbackan museotilan pihalla. Kuva: EAW 2020.

Lisäksi päärakennus oli auki ja kiinnosti monta kävijää. Herttoniemen kartanon hunajaa, jonka Knusbackalla asuvat mehiläisemme ovat tuottaneet Hive Five:n avulla, oli myynnissä oman, uniikin teesekoituksemme ohessa. Teet on tuottanut meille Oy Sergejeff Ab (kerromme lisää hunajasta ja teestä toisissa blogiteksteissä).


Heidi Palmu perheineen esitti kansantansseja ja kansanmusiikkia. Kuva: EAW 2020.

Kiitos kaikille kävijöille ja yhteistyökumppaneille onnistuneesta päivästä!
Tilaisuus kuului Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan (#kulttuuriympäristöpäivät).

Eva Ahl-Waris