Hertonäs gårds museums BLOGG

Herttoniemen kartanon museon BLOGI

Herttoniemi Manor Museum's BLOG

av / tekijä / by
Eva Ahl-Waris
(intendent, intendentti, Curator)

Foto/kuva/photo: AS 2019.

Valoisa tulevaisuus on… sekä analoginen että digitaalinen?

25.01.2021 kl. 15:44
Vuosi 2021 on alkanut jatkuvilla virusrajoituksilla, mutta museoalalla halutaan silti katsoa positiivisesti tulevaan. Museot ovat oppinnet digitaalisemmiksi, mutta toivotaan, että voidaan toteuttaa tapahtumia ja ohjelmaa myös paikan päällä. Museo on olemassa kokoelmiensa kautta - mutta lisäksi siten, että museoissa vastataan paikallisyhteisön esittämiin kysymyksiin. Lue lisää Herttoniemen kartanon museon suunnitelmista vuodelle 2021 ohessa!

Vaikean vuoden jälkeen on hyvä koota mitä ollaan opittu ja miten edetä. Museoalalla digitalisoimisen kokemukset ovat todennäköisesti tehneet harppauksen eteenpäin. Tällä sivustolla jatkamme blogin kirjoittamista ja ajankohtaisten tietojen julkaisemista kotisivuillamme ja Youtubella. Herttoniemen kartanon museossa aloitamme pitkän prosessin viedä tietoa kokoelmistamme digitaaliseen tietokantaan. Lisätietoja tästä seuraa myöhemmin. Tapahtumien suoratoistaminen ja eMuseo-polkujen laatiminen on myös mukana suunnitelmissamme.


Interiööri Herttoniemen kartanon päärakennuksen 1. kerroksessa. Kuva: SOV.

Lisäksi panostamme mahdollisuuksien mukaan analogisuuteen siten, että toivomme voivamme pitää museota auki yleisölle. DOT-yhdistys jatkaa suosittujen aikamatkojen järjestämistä (Päivä maalla ja Cronstedt). Toivottavasti ihana Joulupolku voidaan toteuttaa normaalisti joulukuussa! Ravintola Wanha Mylly haluaa myös nostaa esille pitkän historiansa. Syksyllä 2021 järjestämme lisäksi Kekripolun lokakuun lopulla mahdollisuuksien mukaan. Mikäli virustilanne jatkuu otamme apuun digitaalisia välineitä, joita ehdimme jo kokeilla viime vuonna.


Interiööri Herttoniemen kartanon päärakennuksen 1. kerroksessa. Kuva: EAW 2020.

Tänä vuonna museo työskentelee eri kiinnostavien yhteistyökumppaneiden kanssa eri projekteissa. Tarinalyhdyn (#tarinalyhty) kanssa toteutamme yleisöteoksen, joka kulkee työnimellä “Satusetä Topelius Herttoniemen kartanolla”. Projekti on jo saanut vähän resursseja apurahan muodossa - lisätietoja seuraa myöhemmin! Paikallisesti järjestämme lisäksi jotain ohjelmaa Herttoniemen seurakunnan kanssa. Teemme lisäksi yhteistyötä Kulttuuriympäristöpäivien, European Heritage Days, kanssa. Keväällä ja syksyllä otamme osaa muun muassa Helsingin Kävelyfestivaaleihin. Kevätlukukaudella 2021 Arbiksen piirustuskurssi ja Helsingin yliopiston kurssi pidetään museossa - intendentti vetää museokurssia ja opiskelijat luovat museolla pienoisnäyttelyn kesää 2021 varten. Tästäkin projektista tiedotamme lisää kevään aikana!

Seuraa meitä täällä, Facebookissa ja Youtubella, niin ette jää paitsi kaikesta, joka Herttoniemen kartanon museossa tapahtuu!  
Eva Ahl-Waris