Alla helgons dag i gott sällskap!

04.11.2020 kl. 10:32
Förra veckoslutet firade vi Alla helgons dag på museet. Söndagen den 1 november var också sista gången vi hade museet öppet för besökare under denna säsong. För att fira säsongsavslutningen arrangerade vi program på Knusbacka museigård och i parken. Läs mer nedan!

Söndagen den 1 november var den sista dagen som Hertonäs gårds museum var öpet för besökare i år. För att fira avslutningen på säsongen, och eftersom vi firade Alla helgons dag på veckoslutet, arrangerade vi småskaligt program på Knusbacka och i parken under den sena eftermiddagen från kl. 15 till 18.


Det var fri entré till Knusbacka museigård. Foto: EAW 2020.

Museets intendent höll korta föredrag på finska och svenska om traditioner som hör ihop med Alla helgons dag i Finland. Vi strömmade live på Facebook för första gången och hade några följare - tack till er! I parken arrangerade vi en reflexstig för familjer och barn i den mörknande kvällen. Det var gratis inträde till Knusbacka museigård. Ungefär ett femtiotal personer deltog och vi är glada att så många kom till vårt utomhusevenemang trots de svåra tiderna.


Vi arrangerade en reflexstig i parken. Foto: EAW 2020.

Tack till alla besökare under säsongen 2020! Vi öppnar igen den första söndagen i maj år 2021. Men, det är alltid möjligt att boka guidade turer. Ta kontakt om ni är intresserade, t. ex. per e-post. Museet är öppet året runt för grupper, välkommen!


Foto: EAW 2020.