Dagsverksdag på Hertonäs gårds museum

16.03.2022 kl. 19:29
Två högstadieelever från Hoplaxskolans Munknäsenhet spenderade dagsverksdagen på Hertonäs gårds museum i mars. Under några timmar fick de pröva på att göra olika lättare uppgifter på museet under handledning av intendenten. Läs mer om vad de hade för sig nedan!

Arbetet på museet för Erik och Johannes började vid tiotiden med vattning av museets växter. Följande uppgift var att skriva ut reklamer och laminera dem med lamineringsapparaten samt hänga upp dem. 

-Det var lätt och det tog inte så mycket energi att göra, men man måste se till att plasten inte blev bucklig, säger Erik. 

Senare fick dagsverkarna skriva en nyt prislista och hjälpa till att packa undan en miniutställning, som museet hade utställd ifjol. Erik och Johannes fick också dammsuga, och beställa halm till Knusbacka samt en ny färgkassett till printern på webben. Så kan i korthet en vardag på ett litet museum se ut. 

-Det var inte så intressant överlag, tyckte Johannes. 

-Jag lärde mig att museiarbete är ett tråkigare jobb än jag trodde, då när det inte finns besökare och museet är öppet, konstaterade Erik med ett skratt.