Vår nya intendent presenterar sig

21.04.2022 kl. 14:12
I april 2022 anställdes en ny intendent på Hertonäs gårds museum, FM Ted Hellsten. Läs mer om honom nedan!

Hej!

Jag är den nya intendenten för Hertonäs gårds museum. Jag är 26 år gammal och nybliven filosofie magister från Helsingfors universitet. Jag är hemma från Esbo och uppvuxen i närheten av Esbo gård. Historia har varit mitt stora intresse sedan barnsben och att få jobba i en historisk miljö känns som en av mina drömmar. Jag reser gärna och trivs bra i europeiska museer. Tyskland och Frankrike hör till mina favoriter. Europeiskt 1700-tal är mitt främsta intresse. 

Hertonäs gård är bekant för mig sedan tidigare då jag har jobbat som guide på gården under studietiden. Helsingfors och Finlands historia har också blivit mig välbekant då jag även guidat på Sveaborg och Finlands nationalmuseum samt praktiserat på Helsingfors stadsarkiv. 

Jag ser fram emot att få jobba med guiderna och föreningen Svenska Odlingens Vänner på Hertonäs gård och tillsammans upprätthålla och utveckla verksamheten.


Ted Hellsten framför karaktärsbyggnaden. Foto: EAW.