PRAO på Hertonäs gård

29.04.2022 kl. 13:03
Sista veckan i april hade museet besök av en PRAO-elev. Läs mer nedan!

Jag heter Ebba Randelius, jag går i årskurs åtta i Hoplaxskolan och har haft PRAO här på Hertonäs gård museum. Det har varit roligt att jobba här, jag har hjälpt till med uppgifter och har fått se mycket av museet. Uppgifterna var trevliga och jag fick pröva på och lära mig om nya saker. Jag fick hjälpa med städning, vända jord i odlingslådorna, odla potatis och även göra en video till museets Youtube kanal bland andra små uppgifter. Speciellt kul var att laminera skyltar. I de här uppgifterna fick jag också lära mig lite historia om Hertonäs Gård.


Jag måste vattna museets laggkärl så att det håller vatten. Foto: EAW.

Det var inte riktigt vad jag tänker att ett jobb skulle vara på ett museum, men det var ändå väldigt roligt att få pröva. Jag hade aldrig tänkt på ett jobb på museum och det var trevligt att lära sig mera om vad jobbet innebär. Allt som allt hade jag en mycket positiv erfarenhet. 

Bild: Utanför Hertonäs gård. Foto: ER.