Uusi intendentimme esittäytyy

21.04.2022 klo 14:27
Huhtikuussa 2022 palkattiin uusi intendentimme Herttoniemen kartanon museoon, FM Ted Hellsten. Lukekaa lisää hänestä alla!

Tervehdys!

Olen uusi Herttoniemen kartanon museon intendentti. Olen 26-vuotias vastavalmistunut filosofian maisteri Helsingin yliopistosta. Olen kotoisin Espoosta ja varttunut Espoon kartanon läheisyydessä. Historia on kuulunut harrastuksiini lapsuudesta asti ja eräänlainen unelma on aina ollut työskennellä historiallisessa ympäristössä. Matkustan mielelläni ja viihdyn Euroopan museoissa, erityisesti Saksassa ja Ranskassa. 1700-luvun Eurooppa on eräs lempiaiheitani. 

Herttoniemen kartano on tuttu minulle, koska olen työskennellyt kartanolla oppaana opiskeluaikanani. Lisäksi olen syventynyt Helsingin ja Suomen historiaan työskennellessäni oppaana Suomenlinnassa ja Suomen kansallismuseossa. Olen myös suorittanut työharjoittelua Helsingin kaupunginarkistossa. 

Odotan innolla työskentelyä oppaiden seurassa sekä Svenska Odlingens Vänner -yhdistyksen parissa Herttoniemen kartanolla toimintaa ylläpitäen ja kehittäen. 


Ted Hellsten Herttoniemen kartanon päärakennuksen edessä. Kuva: EAW.

Käännös: EAW.